vänner

2013-06-20 21:51:32






Har haft en mysig dag med barnpassning, trädgårdsarbete och avslutande picknick i Slottskogen med Johanna och Miranda. Jättefint väder och det var så himla kul att träffa Johanna och Miranda. Eftersom vi inte bor i samma stad, eller i Mirandas fall land, så ses vi alldeles för sällan. Det är alltid mycket att ta igen men ändå är det som att vi sågs förra veckan.

Imorgon är det midsommar och då kommer Edvin!

Kattmys...

2013-06-19 00:12:59
Eller kattnys, fyfasen. Har suttit och myst med Lukas under kvällen och mitt i allt mysande började jag nysa hysteriskt (något som jag har gjort de senaste dagarna) och från ingenstans kände jag att jag blev blindare och blindare på mitt ena öga. Tänkte att det blev så rinnigt först, men sen kollade jag i spegeln och jag såg ut som Quasimodo. Hela ögat var svullet!! Hmm... det har faktiskt inte hänt med Louie så... det är nog bara Lukas. Och Tiger också då. Och min gamla katt Figaro... men inte Louie iallafall!






Västkusten

2013-06-15 23:03:15




Och så var man i Göteborg! Tiden bara flyger förbi när man har roligt... eller? De senaste dagarna har varit så jäkla långa och tråkiga. Edvin jobbade torsdag och fredag och med min nyopererade fot varken kunde eller orkade jag göra något. Låg i soffan hela dagen eller så gjorde jag situps typ. Men idag tog jag mitt pick och pack och drog ner till västkusten.

Planen är att stanna här resten av juni (med stora förhoppningar på att baby kommer ner hit ett par dagar så jag inte dör) och sen åka tillbaka till Stockholm för att jobba på Mingla hela juli. Nu när jag är i Göteborg ska jag försöka träffa så många jag kan och orkar med denna foten. Tar bort bandage och stygn om lite mer än en vecka, vilket ska bli sååå skönt.

Operationen

2013-06-13 12:48:10






I tisdags opererades jag för första gången någonsin. Jag har haft en extramuskel som har suttit precis bredvid hälsenan och skapat problem sen jag var 16år, vilket är ganska länge nu. Det har krampat i vaden och känts som att musklerna och allt som borde få plats i min fot inte har haft plats. I flera år trodde jag och alla naprapater att det har varit en inflammation i någon led i foten som gjorde det svullet (se första bilden, höger fot). Men efter en magnetröntgen i höstas så visade det sig vara en extramuskel, något man ser ytterst sällan.

Så i våras bestämde jag mig för att jag ville göra något åt det... trots att jag hörde skräckhistorier kring operationer osv så kände jag att jag ska åtminstone ha försökt göra något åt det. Jag ville dessutom ha gjort det i sommar och tidigt i sommar för att rehaben ska vara klar tills skolan börjar.

Så i tisdags opererades jag på Nacka sjukhus där dom tog bort muskeln, samt gjorde en compartment (snittar hinnan som är runt muskeln) på muskeln ovanför då läkaren tyckte det såg väldigt trångt ut och att även det kan ha orsakat problem. Skönt att ha det gjort men fyfan vad jag hatar sjukhus. Svimmade nästan flera gånger, så fort jag vaknade ur narkosen började jag gråta och kunde knappt sluta. Och jag ville bara därifrån men läkarna tyckte jag skulle stanna över natten. Det gjorde jag ju såklart ibte, utan blev förflyttad till en avdelning där Edvin fick vara med mig och hjälpa mig steg för steg att komma därifrån utan att svimma.

Hade en förjävlig smärta i foten och huvudet hela tisdagen, men redan igår kändes det mycket bättre. Kan gå utan kryckor men föredrar att inte göra det då jag blir väldigt trött väldigt fort om jag anstränger foten för mycket. Det känns ändå som att jag tog rätt beslut att genomföra operationen och jag tror jag blir ganska normal ganska snart igen.

Sommarlov

2013-06-04 14:40:52


Ååååh, det är min andra dag på mitt sista sommarlov och jag har idag bestämt mig för att ta det så lugnt jag bara kan. Vaknade vid 11 men gick inte upp förrän 12. Har duschat, ätit och städat i långsam takt. Det är precis vad jag behöver efter en intensiv tid i skolan och en helg instängd på Dieselverkstan.

Igår träffade jag min älskade Parisbo Lovisa som äntligen har kommit tillbaka till Sverige på en kort semester efter 7månader i Paris. En dag på Söder som vanligt när vi träffas och sen chipsätande i min soffa framför Vänner på kvällen. Underbart. Idag åker hon till Göteborg där vi möts igen efter min operation.

Nu ska jag fortsätta kolla på Project Runway, äta lunch och ikväll ska jag äta chips och/eller kladdkaka med Edvin. SOMMARLOV ÄR BÄST!

Leo, 4år!

2013-06-02 18:20:11




Grattis på födelsedagen älskade skitunge! 4år går fort!!

RSS 2.0